Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τίποτα δεν τελείωσε, ο αγώνας συνεχίζεται


Κάποιοι συμφοιτητές μας αποφάσισαν να σταματήσουμε προσωρινά τον αγώνα, να προχωρήσουμε στην εξεταστική. Ξεκινάς όμως την εξεταστική για να πάρεις ένα πτυχίο που έχει χάσει την αξία του. Τα δίδακτρα, το ν+2, ο τίτλος σπουδών (έναντι πτυχίου), η κατάργηση του ασύλου και της δωρεάν σίτισης και στέγασης καθιστούν τις συνθήκες φοίτησης τόσο άσχημες σε σχέση με το παρελθόν, που τα μαθήματα δεν φαντάζουν τόσο επιβλητικά σε σχέση με τον νέο νόμο. Όνειρα, στοχεύσεις και ελπίδες καταστρέφονται για τα ιδιοτελή συμφέροντα των ιδιωτών.
  Επιλέξαμε να αγωνιστούμε για 4 εβδομάδες ενάντια στην αδικία, στις νέες συνθήκες φτώχειας, επισφάλειας και αθλιότητας, ενάντια σε κυβέρνηση- ΔΝΤ. Τους ενοχλήσαμε, πράγμα που οδήγησε στην συνεχή δυσφήμιση μας. Δεν έχουμε εξαντλήσει ακόμα τις δυνατότητες μας, σε έναν αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
  Δεν θέλουμε να κοστίσουμε παραπάνω λεφτά στους γονείς μας, τουναντίον θέλουμε η δουλειά μας να μπορεί να αναπληρώσει τα έξοδα τους, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει σε αυτές τις συνθήκες. Μείωση μισθών, αύξηση φόρων, τεράστια ανεργία, κατάργηση κεκτημένων και δικαιωμάτων σε μια ζωή συνεχούς άγχους, ανασφάλειας χωρίς προοπτικές.
 Θεωρούμε πως ο άνθρωπος οφείλει να διαμαρτύρεται ενάντια στην αδικία. Έτσι λοιπόν οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την νίκη και τη διατήρηση του Πανεπιστημίου ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως μονάδα παραγωγής κεφαλαίου. Για αυτό το λόγο με νέα συνέλευση (που αποφασίστηκε με την μέθοδο συγκέντρωσης υπογραφών) την ερχόμενη Δευτέρα (13.00 αίθουσα 5.42) συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Η παιδεία και το μέλλον μας είναι πολύ σημαντικά, για να τα αφήσουμε στα χέρια του κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 13:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 5.42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου