Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 28 Σεπτέμβρη


Την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη συνεδρίασε η γενική συνέλευση του τμήματος μας, με κύριο ζήτημα την πραγματοποίηση ή μη της εξεταστικής περιόδου. Παρά την πρόταση του Δ.Σ. ότι η εξεταστική χάθηκε (και ως εκ τούτου πρότεινε εξεταστική μονάχα για τους επί πτυχίω φοιτητές), αποφασίστηκε συμπτυγμένη εξεταστική για όλους διάρκειας 3 εβδομάδων, αποδεικνύοντας ότι η ανακοίνωση της προ-προηγούμενης εβδομάδας του Δ.Σ. ότι αν συνεχιστούν οι καταλήψεις για μια εβδομάδα «δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των δεκατριών (13) εβδομάδων διδασκαλίας του χειμερινού εξαμήνου και η διεξαγωγή της εξεταστικής του Ιανουαρίου 2012 (έστω και συντομευμένης)», ήταν παντελώς αβάσιμη, με ιδιοτελείς πολιτικές στοχεύσεις και σε καμία περίπτωση ενημερωτικού χαρακτήρα.
Για την εν λόγω συνέλευση οφείλουμε να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις…
 Καταρχάς, έγινε ακόμα μια φορά ξεκάθαρο, ότι η στάση του τμήματος των καθηγητών δεν πρόκειται να είναι άλλη από την παθητικότητα και τη απαρέγκλιτη εφαρμογή και αυτού του νόμου. Επικαλούμενοι τον αμιγώς διοικητικό τους ρόλο, που τους απαγορεύει να παρεκκλίνουν από κάθε νομότυπη διαδικασία, αρνήθηκαν κατηγορηματικά (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) να πάρουν θέση πάνω στο νόμο και εξέφρασαν την επιθυμία τους να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση του.
Δεύτερον, η στάση του πλαισίου αντί-κατάληψης «ανοιχτή σχολή» ήταν η πλήρης απουσία από το τμήμα. Η απόφαση να μην υπερασπιστούν το πλαίσιο τους αποδεικνύει την πλήρη αναξιοπιστία τους σε σχέση με τις φωνές που επί 5 συνελεύσεις ωρύονταν για δήθεν χαμένη εξεταστική. Δεν μας εκπλήσσει, καθώς οι θέσεις τους δεν εμπεριείχαν καμία μορφή διεκδίκησης, αλλά προέβαλαν την απάθεια στα ζητήματα που μας απασχολούν.
 Η πασπ κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις, προτείνοντας και ψηφίζοντας άμεση διεξαγωγή εξεταστικής, ενώ πριν μια εβδομάδα δήλωνε ότι βάζει τον αγώνα πάνω από αυτήν.

 Όσοι  αποτελούσαμε το συντονιστικό κατάληψης για 4 εβδομάδες, εμμένοντας στην λογική της εναντίωσης στον νέο νόμο ως άμεση ανάγκη όλων, παραβρεθήκαμε μαζικά στο τμήμα προτείνοντας διπλή εξεταστική τον Φεβρουάριο για όλους τους φοιτητές, με την λογική απελευθέρωσης χρόνου για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας στην Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 13:00 στην αίθουσα 5.42 για να αποφασίσουμε τον τρόπο συνέχισης του αγώνα.

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου